Kosár

Itt szűrhetsz kategóriák szerint:

Gyémánt árak Gyémánt árak

Gyémánt árak és gyémánt méret, forma és szín táblázatok

A gyémánt ékszer kollekciónk mellett gyémánt ékszer készítéssel is foglalkozunk, így állandó készletet tartunk foglalatlan csiszolt gyémántokból. Akár te is kiválaszthatod a gyémánt árak alapján milyen méretű drágakövet szeretnél készítendő ékszeredbe.

 

Foglalatlan gyémántokból állandó készletet tartunk az 1mm átmérőjűtől egészen az 1 karátos (6,5mm) gyémántokig. Azonban 1 hetes határidővel bármilyen méretű, minőségű, csiszolású és akár színű gyémántot is tudunk szállítani. Más minőségű vagy csiszolású gyémántokról aktuális árat személyesen tudsz kérni, vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. is szívesen elküldjük gyémánt ár táblázatunkat, akár kívánt kő méretre és minőségre szabva.

Érdemes megjegyezni, hogy milyen mértékű különbségek lehetnek a gyémánt árak között. Egy jó minőségű fél karátos kőé körülbelül fél millió forint körül mozog. Egy hasonló minőségű egy karátos kőé azonban nemcsak a duplája, hanem akár a négyszerese is lehet, közel két millió forint. Ez abból ered, hogy a természetben nemcsak a jó minőségű gyémántok, hanem a minél nagyobb drágakövek is egyre ritkábbak, ezért az árak nem lineárisan hanem hatványozottan növekednek.

Szintén érdemes tudni, hogy mekkora különségek lehetnek azonos méretű gyémántok között. Sokan csak a kövek méretét akarják az árnál figyelembe venni, azonban a minőség ugyanolyan mértékben befolyásolja az árat, és általában szemmel láthatóan is jelentős különbség tud lenni gyémánt és gyémánt közt. Például egy H színű, SI2 minőségű, egy karátos gyémánt ára mindössze 55-60%-a egy ugyanolyan méretű, F színű, VS1 minőségű kő árának. Mivel laikus számára ez a színben és minőségben csupán 2-3 skálapont különbség nem sokat takar, ezért jó ajánlatnak tűnik az olcsóbb kő, és önmagában akár szépen is mutathat, azonban a két gyémántot ha egymás mellé tennénk, megdöbbentő különbségeket lehetne tisztaságban és színárnyalatban észrevenni. Másik példaként a csiszolást említeném: Az 57 lapból (fazettából) álló briliáns csiszolás arra lett kifejlesztve, hogy általa a legnagyobb fénytörést sikerüljön kinyerni egy gyémántból, létrehozva azt a hihetelen csillogást, mely csak erre a drágakőre jellemző. Azonban a gyémántokat nem lehet mind teljesen azonosra csiszolni, részben mivel a legtöbbet mai napig kézzel csiszolnak, részben pedig a nyers kő tulajdonságai is csak korlátok között teszik lehetővé az ideális forma elérését. Ahhoz, hogy a gyémántunk megfelelően verje vissza a ráeső fényt, a csiszolásnak ideálisnak kell lenni (3Ex: Excellent Cut, Excellent Polish, Excellent Symmetry), ami azt tükrözi, hogy a briliáns csiszolás méretarányai a megszabott határon belül vannak. Ezek az adatok minden nagyobb méretű drágakőhöz járó nemzetközi certifikáton szerepelnek, így könnyen ellenőrizhetőek, és szintén jelentősen hozzájárulnak egy gyémánt fényéhez és értékéhez.

gyemant idealis csiszolas

Az alábbi képek és táblázatok segíthetnek, hogy milyen csiszolású, méretű és minőségű gyémántokat lehet megvásárolni és ékszerekbe foglalni (akár eljegyzési gyűrű vagy jegygyűrű készítésekor). Árajánlatot szívesen küldünk bármilyen típusra!

Legnépszerűbb gyémánt csiszolások és méretek:

gyemant meret tablazat

A táblázat adatai tájékoztató jellegűek, mivel a kézzel csiszolt drágakövek mind egyediek, így apró eltérés lehet a méretek és súlyadatok közt.

Természetben előforduló gyémánt színek:

gyemant termeszetes szin tablazat

A gyémántok a természetben nemcsak fehér (színtelen) drágakövekként alakulnak ki, hanem a kristály képződésekor esetleg jelen lévő nyomelemek hatására szinte bármilyen színűek képződhetnek. Azonban ezek a színvariációk olykor még a fehér gyémántoknál is sokkal ritkábbak, így bizonyos különleges (fancy) színű gyémántok ára akár egy hasonló méretű fehér többszöröse is lehet.

A képen szereplő színvariációk csak a legintenzívebb színárnyalatokat mutatják, azonban a természetben szinte végtelen intenzitású árnyalat fordul elő. Minél erősebb a gyémánt színárnyalata, annál értékesebb a drágakő is. 

Mesterségesen előállított gyémánt színvariációk:

gyemant fancy szinezett tablazat

A gyémántokat ma már lézeres kezeléssel mesterségesen is képesek megszínezni. Általában természetben talált, barnás, szürkés vagy sárgás gyémántokat szoktak ezzel a módszerrel a kívánt színűre 'megfesteni'. Tehát ezek is természetben talált gyémántok, utólagosan kezelve (úgynevezett 'treated' gyémántok). Ezek az 'olcsó' színes gyémántok általában nem kerülnek többe egy hasonló fehér kőnél, viszont ugyanolyan intenzív színárnyalatban pompáznak, mint természetben képződött társaik. Akár mi választhatjuk ki, hogy pontosan milyen árnyalatú legyen a saját drágakövünk.

Ezek a tényezők (csiszolás, szín, tisztaság, méret) mind befolyásolják a gyémánt ár képzését. Válaszd ki a számodra legtettszőbbet és kérj tőlünk árajánlatot!

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

White & Black gyémánt árlista

További elérhetőségek

Tudj meg még többet a gyémántokról

 

White & Black Ékszer - Yahalom Kft. Üzlet: XIII. Budapest, Pozsonyi út 33/B.

Egyedi, különleges, exkluzív. A White & Black gyémánt ékszer kollekció csakis egyedi, kézzel készült ékszerekből áll, kizárólag a legszebb valódi drágakövekkel díszítve. Célunk magyar és nemzetközi ékszertervezők gyémánt, gyöngy és drágaköves arany ékszereinek forgalmazása, valamint egyedi ékszerek személyre szabott elkészítése a lehető legmagasabb minőségben. Alapítva: 1998

Kollekciók Fedezd fel termékeinket és szolgáltatásainkat.

SZÁLLÍTÁSBiztosított csomagküldés DPD futárral

ingyenes szállítás

Minden 15 000Ft feletti online vásárlás esetén ingyenes szállítás Magyarország területére

15 000Ft alatt Magyarország területére 1 000Ft

Európai úniós országba 4 000Ft

Utánvétel +500 Ft

 

Személyes átvétel:

White & Black Ékszer Üzlet
1137 Budapest, Pozsonyi út 33/B.
H-P: 10-18h
Sz: 10-14h
Tel.: 06-1-210-56-24

Bejelentkezés vagy Regisztráció