Kosár

Itt szűrhetsz kategóriák szerint:

Gyémánt eljegyzési gyűrű Gyémánt eljegyzési gyűrű

Feljegyzés az eljegyzésről - eljegyzési gyűrűk és viselési szokások

Gondolkodtál már azon, hogy eljegyzéskor miért szokás szoliter gyémánt gyűrűt adni? Miért pont egy meghatározott ujjon hordjuk az eljegyzési gyűrűt, vagy, hogy melyek az épp divatos eljegyzési gyűrű fazonok és színek? Ez a kis feljegyzés feltárja az apró, de létfontosságú titkokat...

 

Miért éppen gyémánt gyűrű?

Az európai elit már az 1700-as években szimbólumként használta a gyémánt gyűrűt, melyet eljegyzéskor adtak a menyasszonynak. Ugyanakkor a ma ismert klasszikust, az egy nagy drágaköves szoliter gyűrűt csak kicsivel több, mint egy évszázada ismerjük, amikor is 1886-ban Charles Louis Tiffany debütált az 'Iconic Solitair' kollekciójával. Később, 1947-ben a DeBeers gyémánt bányász és kereskekedő cég új szlogenje 'Diamonds are forever' (ford.: 'A gyémánt örök') megkoronázta a szoliter eljegyzési gyűrű jelentését és még 60 évvel később is erősíti ezt a hagyományt.

Eljegyzési gyűrű viselése

Hogyan viseljük az eljegyzési gyűrűt?

Leginkább a bal kéz gyűrűsujján hordjuk az eljegyzési gyűrűt. Legendák szerint ez a szokás egészen az ókori rómaiakhoz vezethető vissza, ugyanis hiedelmeik szerint innen indul a 'vena amoris' (ford.: a szerelem vénája), egy olyan ér, mely egyenes szálon egészen a szívig fut. Görög szokások szerint a megházasodást követően a gyűrű átkerül a bal kézről a jobb kéz gyűrűsujjára, ahol a végleges helye van. Az 1600-as években a menyaszonyok gyakran a hüvelykujjukra tették a gyűrűt az esküvő után, Szűz Máriára emlékezvén.

"A 18. században Írországban elterjedt volt a pár nevének összefonódott betűit belegravírozni a gyűrűbe. Például: John + Anna: JaOnHnNa"

Milyen anyagból készülnek az eljegyzési gyűrűk?

A mai divat szerint fehér színű, tartós nemesfémből, elsősorban fehéraranyból vagy platinából készülnek az eljegyzési gyűrűk. Akik egyedibb színkombinációra vágynak, akár rosegold-ból (rózsaszín arany), vagy több színű nemesfém kombinációjából is csináltathatják a gyűrűsínt és a foglalatot.

Arany eljegyzési gyűrű színek

Melyek a legkeresettebb, legnépszerűbb gyémánt csiszolási formák?

Az eladott gyémánt eljegyzési gyűrűk majdnem fele kerek, azaz briliáns csiszolású kővel készül. Ez a forma adja vissza leginkább a gyémánt csodálatos csillogását. A vásárlók körülbelül egynegyede kedveli a princess (szögletes) csiszolású gyémántokat is. Aki pedig igazi különlegességre vágyik, választhat a különböző fancy, azaz fantázia csiszolásokból is. Itt meg tudod őket tekinteni.

Gyémánt csiszolási formák

A leghíresebb eljegyzési gyűrűk:

  • A mai napig a legtöbbet utánzott eljegyzési gyűrű Diana hercegnő ovális kék zafírral és gyémántokkal foglalt gyűrűje.
  • A második leghíresebb Grace Kelly 12 karátos smaragd csiszolású gyűrűje, amit férjétől, III. Rainer monacói hercegtől kapott, egy Cartier fehér gyémánt és rubin körbe-köves jegygyűrű kíséretében.
  • Egy másik kuriózum Jacqueline Kennedy gyűrűje, ami egy 2,88 karátos brill egy 2,84 karátos smaragd mellé foglalva, kicsi, baguette csiszolású gyémántokkal körbevéve. 

Híres eljegyzési gyűrűk

 Vásárlás

 

Különleges eljegyzési gyűrűk

 

White & Black Ékszer - Yahalom Kft. Üzlet: XIII. Budapest, Pozsonyi út 33/B.

Egyedi, különleges, exkluzív. A White & Black gyémánt ékszer kollekció csakis egyedi, kézzel készült ékszerekből áll, kizárólag a legszebb valódi drágakövekkel díszítve. Célunk magyar és nemzetközi ékszertervezők gyémánt, gyöngy és drágaköves arany ékszereinek forgalmazása, valamint egyedi ékszerek személyre szabott elkészítése a lehető legmagasabb minőségben. Alapítva: 1998

ÜZLETÜNKSzemélyes átvétel

White & Black Ékszer Üzlet

1137 Budapest, Pozsonyi út 33/B.

Nyitvatartás:

H: 10:00-18:00
K: 10:00-15:00
Sz: 10:00-18:00
Cs: 10:00-18:00
P: 10:00-18:00
Sz: 10:00-14:00

Telefon:

06-1-210-5624
06-30-416-7365

Kollekciók Fedezd fel termékeinket és szolgáltatásainkat.

SZÁLLÍTÁSBiztosított csomagküldés DPD futárral

ingyenes szállítás

Minden 25 000Ft feletti online vásárlás esetén ingyenes szállítás Magyarország területére

25 000Ft alatt Magyarország területére 1 500Ft

Európai úniós országba 5 000Ft

Utánvétel +900 Ft

 

Bejelentkezés vagy Regisztráció