Kosár

Itt szűrhetsz kategóriák szerint:

Smaragd drágaköves ékszerek Smaragd drágaköves ékszerek

Smaragd ékszerek - Hűvös elegancia a természet színében

A White & Black Ékszer-nél előszeretettel készítünk a gyémántok mellett más színes drágakövekkel is ékszereket, melyek közül az egyik legkedveltebb számunkra a smaragd. Intenzív zöld színárnyalat egyediséget, eleganciát és nyugalmat sugároz, ideális kombinációt alkotva fehér gyémántokkal és fehérarannyal.

Smaragd medál

A smaragd az akvamarin mellett a leghíresebb drágakő a berill csoportból, neve a görög smaragdosz szóból ered, mely szó szerint zöld követ jelent. Keménysége a Mohs skálán hét és feles, ami azt jelenti, hogy a gyémántnál, zafírnál és rubinnál puhább, de még így is lényegesen ellenállóbb drágakő a legtöbb kristály fajtával összehasonlítva. A színét a kristályszerkezetben jelenlévő króm nyomelemek okozzák. A smaragdok színe és összetétele lelőhelyenként változik, a legszebb példányokat Kolumbiában bányásszák. Indiában, Oroszországban, Brazíliában és többek között a hozzánk közeli Ausztriában is vannak lelőhelyek.

A smaragdok értéke

A smaragdok vizsgálatát legnagyobb mértékben a bennük lévő zárványok határozzák meg, melyek nagyban befolyásolják a kristály értékét is. Bizonyos esetekben a zárványfajták alapján a kő földrajzi eredetét is meg lehet állapítani. A smaragdok értékét nagy mértékben növeli, ha minél kevesebb bennük a zárvány, valamint ha színük minél erősebb és egyenletesebb zöld árnyalatú, de nem túl sötét vagy homályos. 

Szintetikus smaragdok

Szintetikus smaragdokat már több, mint száz éve képesek előállítani olvadékdiffúziós eljárással. Megkülönböztetésük elsősorban jellegzetes zárványaik alapján lehetséges. Továbbá UV fény alatt sok szintetikus smaragd vörösen világít, míg a természetes smaragdok többsége nem reagál az ultraviola fényre. 

Smaragd csiszolási formák és antik ékszerek

Smaragdok ékszerekben

Smaragdokat már évezredek óta előszeretettel foglalnak ékszerekbe, uralkodók ékeit díszítik és a drágakövek között méltán az egyik leghíresebb. Többféle csiszolása létezik, de legelterjedtebb a drágakőről elnevezett 'smaragd' csiszolás, mely négyszögletes, téglalap formát rajzol felülről nézve. Erre a formára más drágaköveket is szoktak csiszolni, gyémántoknál is elterjedt a smaragd csiszolás (emerald cut). A rosszabb minőségű smaragdokat sokszor kaboson formára csiszolják, mivel még erős zárványozottság mellett is dús színhatás érhető így el. Kedvenc kombinációk manapság kék és fehér (színtelen) drágakövekkel, leginkább fehéraranyba foglalva, melyek hűvös, elegáns megjelenést biztosítanak. Keresd nálunk is az egyedi smaragd drágaköves ékszereket!

 Vásárlás

 

Keresd smaragd drágakővel foglalt ékszereinket, akár webshopunkban, vagy személyesen, budapesti üzletünkben.

 

White & Black Ékszer - Yahalom Kft. Üzlet: XIII. Budapest, Pozsonyi út 33/B.

Egyedi, különleges, exkluzív. A White & Black gyémánt ékszer kollekció csakis egyedi, kézzel készült ékszerekből áll, kizárólag a legszebb valódi drágakövekkel díszítve. Célunk magyar és nemzetközi ékszertervezők gyémánt, gyöngy és drágaköves arany ékszereinek forgalmazása, valamint egyedi ékszerek személyre szabott elkészítése a lehető legmagasabb minőségben. Alapítva: 1998

ÜZLETÜNKSzemélyes átvétel

White & Black Ékszer Üzlet

1137 Budapest, Pozsonyi út 33/B.

Nyitvatartás:

H-Sze: 10:00-18:00
Cs: 10:00-19:30
P: 10:00-18:00
Szo: 10:00-14:00

Telefon:

06-1-210-56-24

Kollekciók Fedezd fel termékeinket és szolgáltatásainkat.

SZÁLLÍTÁSBiztosított csomagküldés DPD futárral

ingyenes szállítás

Minden 15 000Ft feletti online vásárlás esetén ingyenes szállítás Magyarország területére

15 000Ft alatt Magyarország területére 1 000Ft

Európai úniós országba 4 000Ft

Utánvétel +500 Ft

 

Bejelentkezés vagy Regisztráció