Kosár

Itt szűrhetsz kategóriák szerint:

Tahiti gyöngy ékszerek Tahiti gyöngy ékszerek

Fekete igazgyöngyök - A tahiti gyöngyök rejtélye

Fényes-fekete Tahiti gyöngyök valaha annyira ritkák voltak, hogy a Gyöngyök királynőjének nevezték őket. Ma már a tahiti gyöngyök is tenyésztés során kerülnek hozzánk, de így is az egyetlen gyöngy fajta, mely természetes módon ebben a különleges árnyalatban növekszik és nincsen megfestve.

Tahiti gyöngyök besorolásaEzeket a csodás árnyalatú, nagy méretű gyöngyöket Polinézia tűrkíz színű lagunáiban tenyésztik a Pinctada Margaritifera nevű osztrigák testében, ahol 12-24 hónapig növekednek. A fekete igazgyöngyök színe, alakja, mérete és minősége változó. Méretük szerint a 8-14 mm közötti gyöngyből van a legtöbb, de kivételesen nőhetnek 16-18 mm átmérőjűre is. A legnagyobb eddig fellelt Tahiti gyöngy 26,95 mm átmérőjű barokk gyöngy volt.

A fekete gyöngyök színmélységét a fekete pigment mennyisége határoza meg, amit az osztriga termel. A halványszürke árnyalattól a mélyfeketéig terjed a színskála, barna, kék és zöldes árnyalatokkal színezve. Minél sötétebb a gyöngy, annál értékesebb. A színárnyalatokat a fénytörés képezi, amint a fény áthalad a gyöngyházrétegek sokaságán, mint esőcseppeken, melyek prizmaként törik meg szivárványt képezve a fényt. A páva, /peacock/ zöldes árnyalatú Tahiti gyöngyök akár kétszer annyiba is kerülhetnek, mint hasonló nagyságú fekete társaik.

Kedvelt színkeveredések még a kéke, ezüstös, padlizsánosan megcsillanó fényűek is. A szabályos, kerek, jó fényű és teljesen sima felületű Tahiti gyöngyök a legjobb minőségűek, ezek állnak az árlista csúcsán. A szabálytalanabb formájú, félbarokk vagy barokk gyöngyök lehetnek ovális, körte, csepp alakúak, ezeket is előszeretettel használják gyöngyös ékszerek készítéséhez, szívesen kombinálják csillogó gyémántokkal, melyek kiemelik a Tahiti gyöngyök különleges, sejtelmes színét.

 Vásárlás

 

Keresd a Tahiti gyönggyel készült ékszereinket a sósvízi igazgyöngyök és gyöngy fülbevalók között webshopunkban, vagy személyesen, budapesti üzletünkben.

 

White & Black Ékszer - Yahalom Kft. Üzlet: XIII. Budapest, Pozsonyi út 33/B.

Egyedi, különleges, exkluzív. A White & Black gyémánt ékszer kollekció csakis egyedi, kézzel készült ékszerekből áll, kizárólag a legszebb valódi drágakövekkel díszítve. Célunk magyar és nemzetközi ékszertervezők gyémánt, gyöngy és drágaköves arany ékszereinek forgalmazása, valamint egyedi ékszerek személyre szabott elkészítése a lehető legmagasabb minőségben. Alapítva: 1998

ÜZLETÜNKSzemélyes átvétel

White & Black Ékszer Üzlet

1137 Budapest, Pozsonyi út 33/B.

Nyitvatartás:

H-Sze: 10:00-18:00
Cs: 10:00-19:30
P: 10:00-18:00
Szo: 10:00-14:00

Telefon:

06-1-210-56-24

Kollekciók Fedezd fel termékeinket és szolgáltatásainkat.

SZÁLLÍTÁSBiztosított csomagküldés DPD futárral

ingyenes szállítás

Minden 15 000Ft feletti online vásárlás esetén ingyenes szállítás Magyarország területére

15 000Ft alatt Magyarország területére 1 000Ft

Európai úniós országba 4 000Ft

Utánvétel +500 Ft

 

Bejelentkezés vagy Regisztráció