Kosár

Itt szűrhetsz kategóriák szerint:

Gyöngysorok viselése Gyöngysorok viselése

Gyöngy sorok viselése - trendek és tradíciók

Tudtad, hogy a tenyésztett gyöngysorokat hányféleképpen fűzik és viselik? Ismerd meg a különböző hosszúságú gyöngysorok elnevezését és ajánlott viselési formáit.

A gondosan válogatott és átfúrt gyöngyöket, legyen az szabályos akoya, vagyis japán, sósvizi gyöngy, vagy izgalmas formájú és különleges színű édesvízi gyöngy, igen sokféleképpen szeretik hordani a stílusos hölgyek, attól is függően, hogy milyen alkalomra tervezik viselni. 

Gyöngysorok hossz szerint

A fűzött gyöngysorok között a legrövidebb használt méret a 30-33 cm hosszú, amit „Gallér”-nak is hívnak (olaszul Collare). Lehet egy sorban, vagy akár 3-5 sorban is viselni, szorosan a nyakra simul és feldobhatjuk arany távtartó díszekkel, egyedi zárakkal a gyöngyök közé fűzve. Igen elegáns megjelenést biztosít, esti alkalmakra viseljük.

Rövid Gyöngysor

A következő méret a 36-42 cm hosszú gyöngysorok, melyeket egyforma nagyságú gyöngyökből fűznek. A zárjuk lehet egyszerű, vagy akár az egyik gyöngyből kialakított, hogy a folyamatosságot biztosítsa, a neve: Girocollo, nyakrasímuló.

A 43-48 cm hosszúságú sorok a legelterjettebb, ezeket is fűzhetik egyforma nagyságú gyöngyszemekből vagy középen nagyobb, a zár felé pedig csökkenő átmérőjű, elkeskenyedő formában. Ezeket hívják Graduata, vagyis fokozatos soroknak. Mindennapi viseletre alkalmasak, de elegáns öltözékek díszítői is.

Közepes hosszú gyöngysor

A Matinée elnevezésű gyöngysorok 51-61 cm-esek, egyaránt hordják sportos vagy alkalmi megjelenéshez.

A kicsit hosszabb sorok neve Opera, melyek 70 és 86 cm között lehetnek, nem feltétlenül fűznek közé zárat, bár remek kiegészítői lehetnek az amúgy is attraktív megjelenésű ékszereknek. Kíválóan illenek a magas-nyakú pulóverekhez, ruhákhoz.

Hosszú gyöngysor

Végül a leghosszabb változat a Treccia, olaszul 'fonat' - nevet viseli, mely akár 120 cm is lehet, érzékien elegáns, Coco Chanel kedvenc kiegészítője. Hordható többszörösen a nyak vagy a csukló köré tekerve is.

A gyöngyök természetes szépségükből, és határtalan megjelenési formájukból fakadóan az egyik legnőiesebb és szemet gyönyörködtető kiegészítőkké tudnak válni. Szebbnél szebb dísztárgyak alkotására inspirálják az ékszertervezőket, melyek boldoggá és elegánssá teszik viselőiket.

 Vásárlás

 

Ismerd meg a White & Black tenyésztett gyöngysorait és gyöngy ékszereit:


Sósvízi gyöngysorok

Édesvízi gyöngysorok

Gyöngy fülbevalók

White & Black Ékszer - Yahalom Kft. Üzlet: XIII. Budapest, Pozsonyi út 33/B.

Egyedi, különleges, exkluzív. A White & Black gyémánt ékszer kollekció csakis egyedi, kézzel készült ékszerekből áll, kizárólag a legszebb valódi drágakövekkel díszítve. Célunk magyar és nemzetközi ékszertervezők gyémánt, gyöngy és drágaköves arany ékszereinek forgalmazása, valamint egyedi ékszerek személyre szabott elkészítése a lehető legmagasabb minőségben. Alapítva: 1998

ÜZLETÜNKSzemélyes átvétel

White & Black Ékszer Üzlet

1137 Budapest, Pozsonyi út 33/B.

Nyitvatartás:

H-Sze: 10:00-18:00
Cs: 10:00-19:30
P: 10:00-18:00
Szo: 10:00-14:00

Telefon:

06-1-210-56-24

Kollekciók Fedezd fel termékeinket és szolgáltatásainkat.

SZÁLLÍTÁSBiztosított csomagküldés DPD futárral

ingyenes szállítás

Minden 15 000Ft feletti online vásárlás esetén ingyenes szállítás Magyarország területére

15 000Ft alatt Magyarország területére 1 000Ft

Európai úniós országba 4 000Ft

Utánvétel +500 Ft

 

Bejelentkezés vagy Regisztráció