Kosár

Itt szűrhetsz kategóriák szerint:

Színes gyémántok Színes gyémántok

Színes gyémántok - természetes vagy színkezelt?

A természetes gyémántok a színskála bármely színében előfordulhatnak és a színes gyémánt ékszerek is egyre divatosabbak. A természetben talált gyémántok közül a leggyakrabbak a sárgás, barnás kövek, viszont a kék, rózsaszín, zöld és más fő színek árnyalatai igen ritkák, hasonlóan a színtelen, fehér kövekhez. Ezeket a ritkább színváltozatokat ma már mesterséges eljárással is létre lehet hozni. Te melyiket választanád gyémánt ékszeredbe?

 

A természetes gyémántok keletkezésükkor különböző hatásoknak vannak kitéve, melyektől megváltozhat kristályrács-szerkezetük és ennek következtében a színük is. Ma már többféle eljárás létezik, mellyel a gyémántok természetes színét mesterségesen is meg lehet változtatni.

Felületbevonás

A drágakövek felületbevonással történő szíváltoztatása régóta ismert, és ma már a technológia fejlődésének köszönhetően nagyon tetszetős színeket tudnak képezni. A bevonat rendkívűl vékony (körülbelül 60 nm) és nagyon nehezen kimutatható, főként apró, ékszerbe foglalt gyémántok esetében. Felismerése mikroszkóp segítségével lehetséges. A felületbevonás azonban nem tekinthető permanens kezelésnek, idővel lekophat vagy vegyszerrel eltávolítható.

HPHT eljárás, besugárzás

Modern eljárás, mely permanensen megváltoztatja a gyémánt színét. Nagy nyomás és magas hőmérséklet vagy lézeres besugárzás hatására megváltoztatják a kristály rácsszerkezetét. A tökéletes, kristályrácsdefektusoktól mentes gyémánt tökéletesen színtelen, mivel a rajta áthaladó fénynek semmilyen látható tartománya nem vész el. Ha változik a rácsszerkezet, például nitrogénszennyeződés kerül a gyémántot alkotó szén atomok közé, megváltozik a drágakő fénytörése és sárgás árnyalatú lesz. Különböző nyomelemek és rácsdefektusok jelenléte más-más színt eredményez.

Természetes vagy színkezelt?

Gyémánt színváltozatok típus alapján

Csupán szín alapján nehéz megmondani, hogy a gyémánt színe mesterséges vagy természetes-e. A természetben talált gyémántokat összetétel alapján 4 osztályba sorolják: Ia, Ib, IIa, IIb. Ebből a gyémántok 97%-a Ia típusú, mely a természetben színtelen, barna, rózsaszínű vagy lila. Ha színtelen, biztos nem volt kitéve semmilyen beavatkozásnak, viszont intenzív sárga, narancssárga, piros, kék és zöld színű Ia típusú gyémánt nagy valószínűséggel színkezelve volt. Természetes Ib típusú gyémántok általában barna, sárga, narancsos-sárga színűek, II típusú gyémántok pedig barnásak. A szín eredetét spektroszkópiai vizsgálattal lehet biztosan megmondani.

Színes gyémánt gyűrűk

Gyémántok fajtái

White & Black gyémánt árlista

További elérhetőségek

Tudj meg még többet a gyémántokról

 

White & Black Ékszer - Yahalom Kft. Üzlet: XIII. Budapest, Pozsonyi út 33/B.

Egyedi, különleges, exkluzív. A White & Black gyémánt ékszer kollekció csakis egyedi, kézzel készült ékszerekből áll, kizárólag a legszebb valódi drágakövekkel díszítve. Célunk magyar és nemzetközi ékszertervezők gyémánt, gyöngy és drágaköves arany ékszereinek forgalmazása, valamint egyedi ékszerek személyre szabott elkészítése a lehető legmagasabb minőségben. Alapítva: 1998

ÜZLETÜNKSzemélyes átvétel

White & Black Ékszer Üzlet

1137 Budapest, Pozsonyi út 33/B.

Nyitvatartás:

H-Sze: 10:00-18:00
Cs: 10:00-19:30
P: 10:00-18:00
Szo: 10:00-14:00

Telefon:

06-1-210-56-24

Kollekciók Fedezd fel termékeinket és szolgáltatásainkat.

SZÁLLÍTÁSBiztosított csomagküldés DPD futárral

ingyenes szállítás

Minden 15 000Ft feletti online vásárlás esetén ingyenes szállítás Magyarország területére

15 000Ft alatt Magyarország területére 1 000Ft

Európai úniós országba 4 000Ft

Utánvétel +500 Ft

 

Bejelentkezés vagy Regisztráció