Tahiti gyöngy ékszerek

Fényes-fekete Tahiti gyöngyök valaha annyira ritkák voltak, hogy a Gyöngyök királynőjének nevezték őket. Ma már a tahiti gyöngyök is tenyésztés során kerülnek hozzánk, de így is az egyetlen gyöngy fajta, mely természetes módon ebben a különleges árnyalatban növekszik és nincsen megfestve.

Tahiti gyöngyök besorolásaA tahiti gyöngyök eredete

Ezeket a csodás árnyalatú, nagy méretű gyöngyöket Polinézia tűrkíz színű lagunáiban tenyésztik a Pinctada Margaritifera nevű osztrigák testében, ahol 12-24 hónapig növekednek. A fekete igazgyöngyök színe, alakja, mérete és minősége változó. Méretük szerint a 8-14 mm közötti gyöngyből van a legtöbb, de kivételesen nőhetnek 16-18 mm átmérőjűre is. A legnagyobb eddig fellelt Tahiti gyöngy 26,95 mm átmérőjű barokk gyöngy volt.

A fekete gyöngyök színmélységét a fekete pigment mennyisége határoza meg, amit az osztriga termel. A halványszürke árnyalattól a mélyfeketéig terjed a színskála, barna, kék és zöldes árnyalatokkal színezve. Minél sötétebb a gyöngy, annál értékesebb. A színárnyalatokat a fénytörés képezi, amint a fény áthalad a gyöngyházrétegek sokaságán, mint esőcseppeken, melyek prizmaként törik meg szivárványt képezve a fényt. A páva, /peacock/ zöldes árnyalatú Tahiti gyöngyök akár kétszer annyiba is kerülhetnek, mint hasonló nagyságú fekete társaik.

A fekete valójában széles skálát takar

Kedvelt színkeveredések még a kéke, ezüstös, padlizsánosan megcsillanó fényűek is. A szabályos, kerek, jó fényű és teljesen sima felületű Tahiti gyöngyök a legjobb minőségűek, ezek állnak az árlista csúcsán. A szabálytalanabb formájú, félbarokk vagy barokk gyöngyök lehetnek ovális, körte, csepp alakúak, ezeket is előszeretettel használják gyöngyös ékszerek készítéséhez, szívesen kombinálják csillogó gyémántokkal, melyek kiemelik a Tahiti gyöngyök különleges, sejtelmes színét.

Vásárlás

 

KATT: AKTUÁLIS TAHITI GYÖNGY ÉKSZEREK

Keresd a Tahiti gyönggyel készült ékszereinket a sósvízi igazgyöngyök és gyöngy fülbevalók között webshopunkban, vagy személyesen, budapesti üzletünkben.