Gyémánt árlista

Egy kedvezőbb alternatíva: Mesterséges gyémántok, melyeket laborban állítanak elő, nem a földből nyernek ki. Ezek a labor gyémántok szerkezetükben egyeznek a természetes gyémánttal, tehát keménységük, kopásállóságuk azonos, de értékük alacsonyabb, mivel ma már gazdaságosabban elő tudják állítani és több van belőlük a természetben előforduló példányokhoz képest. Mivel a természetes gyémántok ára sokat emelkedett az elmúlt években, úgy döntöttük, ezentúl mi is kínálni fogjuk ékszer készítéshez ezt a kedvezőbb árú lehetőséget.

Saját készítéseinkhez kizárólag hófehér / színtelen (minimum F-G színű, top wesselton) és VVS-VS tisztaságú (10x-es nyagítás alatt is csak nehezen észrevehető zárványokat tartalmazó) labor gyémánt köveket használunk, így ezekből tartunk több méretből is készleten, de kérésre (1 karátos mennyiség felett) bármilyen típusú mesterséges gyémánt követ is be tudunk szerezni kedvező áron.

White & Black kiskereskedelmi labor gyémánt árlista

*Az árváltoztatás jogát fenntartjuk

Átmérő (mm)1db kő súlya (karát)SzínTiszt.Csisz.Eladási ár/db
1 ~0,005 F-G (Top Wess.) VVS-VS Brill  1 500 HUF
1,2 ~0,007 F-G (Top Wess.) VVS-VS Brill  2 300 HUF
1,5 ~0,014 F-G (Top Wess.) VVS-VS Brill  4 000 HUF
2 ~0,03 F-G (Top Wess.) VVS-VS Brill  8 700 HUF
2,5 ~0,058 F-G (Top Wess.) VVS-VS Brill  16 800 HUF
3 ~0,1 F-G (Top Wess.) VVS-VS Brill  31 800 HUF
3,5 ~0,17 F-G (Top Wess.) VVS-VS Brill  54 000 HUF
4 ~0,25 F-G (Top Wess.) VVS-VS Brill  87 000 HUF

Nagyobb méretű és más minőségű labor gyémántok ára egyéni kérésre - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A mesterséges gyémántok ára

A mesterséges gyémántok árát ugyanúgy meghatározza a 4C - Karát (carat), Szín (Color), Tisztaság (Clarity), Csiszolás (Cut). Ötödiknek még a certifikátot (tanusítványt) is hozzá szokták venni. Azonban a labor gyémántoknál az árkülönbségek nem olyan mértékűek, mint a természetes gyémántok esetében. Ezt azt jelenti, hogy míg egy nagyobb méretű D színű és VS tisztaságú természetes gyémánt ára a 5-10-szerese is lehet egy H SI kőnek, mesterséges gyémánt esetében ez a különbség maximum 2-3-szoros. A gyártóknak sem éri meg rossz minőségű labor gyémántot előállítani, így a piacon elérhető kövek többsége is leginkább H szín és SI tisztaság fölötti. Mivel a kő minőségét (szín és tisztaság) előre nem tudják a gyártási folyamatban meghatározni, így a köveket utólag osztályozzák, és ezért van értékkülönbség a fehérebb (színtelenebb), kevésbé zárványozott kövek, valamint a rosszabb minőségű példányok között.

Labor gyémánt értéke

Ellentétben a természetes gyémántokkal, melyek több, mint 1-3 milliárd évvel ezelőtt keletkeztek, így a Földön véges mennyiségben fordulnak elő, főként nagyobb méretben és jó minőségben, a mesterséges gyémántokat ma már 5-10 karátos méretig nagy mennyiségben termelik szinte bármilyen minőségben. Értéküket a gyártási költségek határozzák meg, először az előállítás majd a csiszolás. Ahogy javul a technológia, úgy képesek minél nagyobb és tökéletesebb köveket előállítani, a termelési költségek csökkenése mellett. Mivel ma már az ékszerészeknek rendelkezésére állnak a megfelelő műszerek a mesterséges gyémántok kiszűrésére, ezért ha el akarjuk adni a saját mesterséges kövünket, ne várjuk, hogy természetes gyémánt árát fogják érte fizetni. Amiben viszont előnyt élveznek, hogy ellentétben a gyémánt utánzatokkal, mint a cirkónia, swarovski vagy moissanite, azonos fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek a természetes gyémántokkal, csillogásuk és kopásállóságuk is azonos, így garantálva a hosszantartó minőséget olyan ékszerekben mint a karikagyűrű vagy az eljegyzési gyűrű.