W & B Rose gold ékszerek

Ha aranyról esik szó, legtöbben a sárga színre asszociálnak, azonban a divat és a technológia változásának köszönhetően ma már az ékszertervezők sokkal inkább a fehér aranyat preferálják, és egyre nagyobb teret nyer a vöröses vagy rózsaszín árnyalatú arany ötvözet is. Bár a készítéséhez az eljárás már régóta létezik, új fantázianéven (rosegold) népszerűsége egyre inkább csak növekszik, új 'színt' hozva az ékszerek világába.

Rozé arany - Az arany nem csak sárga lehet

A fehér arany népszerűségét semleges színe praktikusságának köszönheti, mivel egyaránt sokkal szélesebb körben párosítható egyéb színekkel és divatkiegészítőkkel, másik oldalon pedig szinte bármilyen drágakő a legtermészetesebb színében tud benne csillogni. Ez leginkább a gyémántoknál szembetűnő, mivel egy gyémánt akkor mutatja legjobban fénytörő képességét, ha minél kevesebb színt tartalmaz. Ettől függetlenül a fehér (vagyis színtelen) gyémántok rosegold-ban is gyönyörűen csillognak.

Rosegold ékszerWhite & Black gyémánt ékszerek rosegold-ból

A fehér arannyal szemben a rózsaszín arany egy erősebb karakterrel rendelkezik, kifejezetten tüzes megjelenést kölcsönöz a belőle készült ékszereknek. Ezt a tüzességet pedig még inkább fokozza a megfelelő drágakőpárosítás. Például az ötvözet még jobban kiemeli egy vörös rubin, gránát vagy rózsaszín zafír egyedi tulajdonságait, a kő még jobban 'izzik' a vörös foglalatban.

A rosegold belül is rózsaszín?

Fontos még megjegyezni, hogy a rózsaszín aranyból ugyanúgy 14 és 18 karátos változat létezik, mint a sárga és fehér aranyból, tehát a nemesfémtartalom minden esetben megegyezik, csak más fémekkel, más arányokban kerül ötvözésre. Tévhitekkel ellentétben a valódi rózsaszín arany nem veszti el idővel a színét, és nem is puhább, mint az azonos finomságú sárga vagy fehér arany, valamint értéke is egyezik azokéval.


White & Black rosegold eljegyzési gyűrűk, gyémánttal

Rosegold gyűrű, rosegold fülbevaló

A rozé arany bizonyos színekhez, mint a piros, vörös, de akár a sárga, fekete és értelemszerűen a rózsaszín ideális párosítás, így népszerű az ékszerekben is. Gyémánt gyűrű vagy gyémánt fülbevaló nálunk is többször elérhető rosegold-ból készítve. Rosegold fülbevalók rosegold nyakékkel olyan szettet alkotnak, melyben nemcsak gyémánt, de smaragd, sárga zafír vagy fekete gyémánt is jól mutat. Rosegold eljegyzési gyűrű is manapság népszerű választás akár fehér vagy fekete gyémánttal, számos változatot készítünk és tartunk mi is készleten. A rózsaszín arany karikagyűrű is lehetőségek tárházát hozza, akár kő nélkül is előszeretettel kombináljuk fehér arannyal, vagy fekete ródiumbevonattal, de önmagában is megállja helyét, mivel testszínünkhöz talán a legközelebb álló változata az aranynak.

Vásárlás

 

KATT: ROSEGOLD ÉKSZEREK

Az összes rosegold-ból készült ékszerünket megtekintheted gyémánt ékszer kollekcióink közt:

Gyémánt Gyűrűk

Gyémánt Fülbevalók

Gyémánt Nyakláncok és Medálok

Gyémánt Karkötők